Media

NIEUWSBLAD – 4/12/2020

Els (41) wil vrouwen bewuster maken van de alternatieven des levens: “Het is niet omdat ik gehuwd ben en kinderen heb, dat ik niet avontuurlijk mag zijn”
Ertvelde

Door zelf in haar leven niet altijd de evidente keuze te maken, weet Els Verween dat een andere weg steeds mogelijk is. Na diverse opleidingen tot coach, wil ze haar ervaringen nu ook delen met andere vrouwen en hen daardoor helpen andere inzichten te krijgen.
Ivan Vanhove
Verween is het prototype van de bewuste vrouw. Ze studeerde voor laborante, maar werd zakenpartner van haar man in hun snel groeiend technologisch bedrijf. “Dat telt intussen zestien werknemers. Ik volgde ook veel extra opleidingen en verdiepte me onder meer in financieel management. Ook niet-professioneel koos ik al voor gewaagde uitdagingen. Tweemaal nam ik deel aan loodzware bergtochten, waarmee ondernemers geld inzamelden voor Trias, een vereniging voor ontwikkelingssamenwerking. Het is niet omdat ik gehuwd en moeder ben van twee kinderen dat ik niet met een groep gelijkgezinden een avontuurlijke reis mag maken”, meent ze.
“De vrouw zijn die je wil zijn”
Via opleidingen ervoer ze zelf welk positief effect coaching kan hebben. “Dankzij gesprekken zie ik klanten groeien en hun eigen weg vinden. Dat is ook voor mij verrijkend. Dankzij een groot luisterend en empathisch vermogen kan ik anderen ondersteunen en dat doe ik zeer graag. Dat is wie ik ben als persoon. Ik wil een voorbeeld zijn. Heel wat vrouwen blijven in hun traditioneel patroon vastzitten en gedragen zich te veel naar de verwachtingen van de maatschappij. Een vaste job of toploopbaan is voor de ene goed, maar voor de andere niet. Ook als vrouw moet je durven verder kijken en buiten je comfortzone gaan. Ik pleit geenszins voor egoïsme , maar je moet streven om de vrouw te zijn die je wil zijn, los van wat men van je verwacht ”, aldus Verween.
Gratis kennismakingsgesprek
Ze ondervindt dat wegens corona de nood aan richtinggevende gesprekken nog groter is dan anders. “Meer dan ooit is mentale hulpverlening belangrijk. De maatregelen van de overheid vormen echter een rem. Het kennismakingsgesprek is gratis en kan perfect online gebeuren. Daarna probeer ik individueel de sluimerende ideeën van mijn klanten vorm te geven, hen autonomer beslissingen te laten nemen of hen te begeleiden in een door VDAB gesubsidieerd loopbaantraject.”

Bewuste Vrouwen, Riemesteenweg 107, Ertvelde, telefoon 0478-42.46.44.
Meer info via els.verween@bewustevrouwen.be